Köp barnens julklappar innan lucia

Köp barnens julklappar innan lucia

oktober 21, 2022 Av av Magnus

De flesta vill att julen ska vara en tid av avkoppling och frid. Tyvärr blir det inte alltid så. Istället kan julen präglas av stress då mycket ska samordnas, till exempel julklappsinköp, matlagning och städning. Genom att sätta en deadline för julklappsinköpen åt barnen vid lucia kan du dock minska på stressen avsevärt. Här kan du läsa om hur du handlar julklappar till barn på ett mer effektivt sätt.

Låt lucia bli fridfull

Inför jul är det mycket som behöver ordnas. Många känner nog igen sig i att svettiga stå i kön i en leksaksaffär dagarna innan jul. Så behöver det emellertid inte vara. Om du ser till att vara ute i god tid och sätter lucia som deadline för inköp av julklappar till barn och andra nära och kära kan du sedan bättre njuta av högtiden. Bra är om du börjar redan på hösten. Då hinner du dessutom köpa klappar till barnens paketkalender i riktigt god tid.

När du gör på det här sättet kommer du att kunna njuta av lucia på ett helt annat sätt.

Ett bra lifehack är att beställa alla barnens klappar på nätet. Välj gärna ut en eller ett par butiker så slipper du istället ägna tiden åt att hämta en massa paket. Partytajm.se är ett exempel på en butik som har ett riktigt bra utbud för barn. Här kan du hitta allt från kläder till böcker och leksaker. Att utbudet är brett gör att du enkelt kan klicka hem alla klappar från en och samma butik. Glöm heller inte att köpa något trevligt pyssel som barnen kan leka med på dagen under julaftonen när väntan på tomten annars tenderar att bli alldeles för lång. Det är också ett smart sätt att få julefrid som förälder.

Gör en lista

Förutom klapparna är det mycket annat som behöver fixas inför jul. Ett smart sätt att slippa stressen är att göra en lista som sträcker sig över hela december månad och pricka av saker efter hand. På listan kan du skriva saker som julstädning, kokning av skinka, julbak, inslagning av paket, påklädning av granen och så vidare. När du har en tydlig uppgift varje dag behöver julen inte alls bli stressig utan snarare den fridfulla högtid den är menad att vara.